Tinerii si dezvoltarea oraselor multi-culturale

tiom_1

Tulcea gazduieste zilele acestea scoala de toamna cu titlul "Tinerii si dezvoltarea oraselor multi-culturale" la care participa 25 de tineri, reprezentanti ai grupurilor minoritare nationale precum si ai celui majoritar din Romania. Evenimentul organizat sub egida Aliantei Civilizatiilor de catre Departamentul pentru Relatii Interetnice, National Democratic Institute si Organizatia Natiunilor Unite.

Pe parcursul celor 5 zile, tinerii vor avea ocazia sa-si dezvolte o serie de abilitati legate de: antreprenoriat, management de proiect, dezvoltare personala si dezvoltare comunitara, toate acestea in scopul intaririi rolului fiecaruia in cadrul comunitatii pe care o reprezinta si a promovarii coeziunii in societate.

Prima zi a debutat prin cladirea increderii intre participanti, identificand elementele centrale ale comunitatilor reprezentate, definirea interculturalitatiitiom_2 si multiculturalitatii precum si a criteriilor ce caracterizeaza orasele multiculturale.

Aceasta initiativa va continua pana sambata, 4 septembrie, si va fi presarata cu prezentari interesante, intalniri cu reprezentanti ai autoritatilor administratiei publice, sectorului privat si ONG precum si alte surprize placute.

template joomla