Alianta Civilizatiilor doreste sa diminueze tensiunile dintre diferentele culturale care ameninta sa augumenteze conflictele politice deja existente si sa declanseze unele noi.

Lucrand cu reteaua globala de parteneri guvernamentali, Alianta promoveaza politici si initiative care doresc sa imbunatateasca relatiile dintre grupuri culturale diverse. Totodata lucreaza la nivelul de baza al societatii, promovand proiecte inovative care construiesc incredere, reconciliere si respect reciproc intre diverse comunitati.

Alianta actioneaza in patru arii de program pentru a sustine astfel de proiecte. Aceste arii sunt: tineret, media, educatie si migratie.

La nivel politic, in principal prin rolul Inaltului reprezentant al Natiunilor Unite pentru Alianta Civilizatiilor, fostul presedinte portughez Jorge Sampaio, Alinta face eforturi pentru a construi platforme de dialog intre lideri politici, religiosi, din media si din societatea civila care sunt dispusi sa isi foloseasca influenta in atingerea obiectivelor Aliantei Civilizatiilor.

template joomla