Parteneri AC

In ultimele decade, multe organizatii internationale au jucat un rol important in promovarea pacii si a stabilitatii prin incurajarea intelegerii transforntaliere a culturilor. Eforturi sustinute au fost depuse de un numar mare de organizatii multilaterale si de agentiile ONU pentru a spori cunoasterea diversitatii culturale, etnice, lingvistice si religioase si pentru a promova respectul, intelegerea si coexistenta pasnica intre popoare de diferite culturi si credinte.

Desi au fost formate multe parteneriate intre organizatii internationale si multilaterale angajate in promovarea dialogului intercultural si a colaborarii culturale transfrontaliere, multe programe au ramas izolate, iar rezultate mai bune s-ar fi obtinut daca unele dintre aceste initiative ar fi fost conectate, extinse de la nivelul regional la care actionau si daca ar fi fost maximizata vizibilitatea si impactul acestora pe teren.

Este important de explorat modalitatea in care organizatii precum Alianta Civilizatiilor, colaborand cu Natiunile Unite si facilitand parteneriate in intreaga lume, pot sustine acest proces prin oferirea impulsionarii politice, unitatii in obiective si scopuri comune de actiune. In acest sens, Alianta Civilizatiilor a creat un "Memorandum de intelegere" care detaliaza termenii si ariile de cooperare dintre Alianta si diferitele organizatii partenere. 

 

 

 

 

template joomla