Obiective

Bazata pe recomandarile facute in cadrul Raportului elaborat de Grupul la Nivel Inalt pentru Alianta Civilizatiilor, activitatea Aliantei este structurata in jurul urmatoarelor obiective:

1. Dezvoltarea unei retele de parteneriate intre State, organizatii internationale, grupuri ale societatii civile si entitati ale sectorului privat care impartasesc scopurile Aliantei Civilizatiilor, imbunatatirea interactiunii si coordonarii acestora cu sistemul Natiunilor Unite;

2. Dezvoltatrea, sustinerea si incurajarea proiectelor care promoveaza intelegerea si reconcilierea intre culturi la nivel global si, in particular, intre societatile musulmana si vestica. Aceste proiecte trebuie sa fie relationate celor patru domenii de actiune ale Aliantei Civilizatiilor: tineret, educatie, media si migratie;

3.Stabilirea relatiilor si facilitarea dialogului intre grupurile care pot actiona ca forte de moderare si de intelegere in timpul tensiunilor accentuate dintre culturi.

Prin urmarirea acestor obiective, Alianta Civilizatiilor va mentine si va demonstra prin alegerea activitatilor pe care le va sustine o perspectiva globala. In acelasi timp, accentuarea prioritizarii pe relatiile dintre societatile musulmane si cele vestice este garantata in conditiile polarizarii culturale transfrontaliere si a fricii mutuale, fenomene acute in si intre aceste comunitati care reprezinta o amenintare pentru stabilitatea si securitatea internationala.

 

 

 

 

 

template joomla